Verwarming:
Bij verwarming denkt u al snel aan het verwarmen van uw woning. Maar ook bijvoorbeeld warm water valt hieronder. Meestal verzorgt uw cv-ketel de verwarming van uw woning, maar ook het warme water dat u gebruikt in huis. Denk bijvoorbeeld aan uw badkamer en keuken.

Radiatoren
Welke radiator in uw interieur past, is vooral een kwestie van smaak. Daarnaast dient u rekening te houden met de grootte van de ruimte. Die is bepalend voor de keuze van het vermogen van uw designradiator. Veel vermogen betekent overigens niet perse een hoge energierekening.
Uw radiator als eyecatcher
Slimme modellen combineren een hoge warmteafgifte met een efficiënt warmtegebruik. Een designradiator kunt u op meer plaatsen dan alleen in de badkamer toepassen, denk hierbij ook aan uw woonkamer, hal of keuken.

Soorten radiatoren
Designradiatoren worden steeds meer designobjecten. Ze zijn er in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren, al dan niet voorzien van accessoires zoals bijvoorbeeld en handdoekbeugel.
Designradiatoren, een eye-catcher in een kleur die perfect op uw interieur aansluit. En daarnaast ook nog eens praktisch uw handdoeken voorverwarmen? Wij bieden u groot assortiment in vele kleuren en maten.

Badkamerradiatoren
In de badkamer staat comfort voorop. Niemand wast zich graag in een koude badkamer. Afhankelijk van uw smaak en interieurstijl, kiest u voor een strakke lijnvoering of een speelse afwerking.
Energiebesparende radiatoren
Milieuvriendelijk en energiezuinig verwarmen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke trend. Energiebesparende radiatoren combineren hoogwaardig design met innovatieve energie-efficiënte technologie. De radiatoren zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten en talrijke trendy kleurvariaties.

Elektrisch verwarmen
Het is ook mogelijk om elektrisch te verwarmen. Dit levert heel snel warmte en is dus ideaal voor ruimten waar u weinig en kort vertoeft.

Radiatoren advies
Installatiebedrijf Reusken biedt vele soorten en maten radiatoren die u in de winkel kunt komen bekijken. Besluit u uiteindelijk een radiator te kopen, dan levert installatiebedrijf Reusken niet alleen de radiator maar ook een vakkundige installateur om ervoor te zorgen dat uw radiator vakkundig wordt geplaats.

Centrale verwarming
Niets is zo bepalend voor het comfort van een woning als een degelijke verwarming. De ontwikkelingen staan dan ook niet stil.
Centrale verwarming onderdelen
Het lijkt zo gewoon om iedere kamer lekker te kunnen verwarmen. Maar in Nederland heeft ongeveer 80% van de Nederlandse huishoudens centrale verwarming (CV). Centrale verwarming bestaat uit drie onderdelen: een cv-ketel, een verspreidingssysteem en een thermostaat. De verspreiding van warmte door de woning gaat via leidingen, radiatoren, convectoren en/of wand-/vloerverwarming. Via de thermostaat heeft u grote invloed op de efficiëntie van het verwarmingssysteem én op de stookkosten.

Centrale verwarming installatie
Goed onderhoud en goed gebruik, verbetert comfort in huis, vermindert milieubelasting en bespaart u geld. De installatie van centrale verwarming is iets waar u een installateur voor nodig heeft. Voor een advies op maat maakt u hierboven een afspraak met ons of gaat u langs bij installatiebedrijf Reusken.

Vloerverwarming
Veel mensen gebruiken vloerverwarming als bijverwarming. Dit wil zeggen dat het huis samen met radiatoren verwarmd wordt. Wilt u geen radiatoren plaatsen dan kunt u vloerverwarming als hoofdverwarming toepassen. Bij ons kunt u terecht voor kwaliteitsmerken als Uponor, Rehau, Magnum en JK vloerverwarming.

vloerverwarming reusken vaassen   vloerverwarming reusken vaassen 1

Vloerverwarming is te verkrijgen in vier versies.
Vloerverwarming aangesloten op de cv-installatie
Vloerverwarming wordt aangesloten op het bestaande centrale verwarming systeem met behulp van een speciale verdeler. De verdeler stuurt centrale verwarmingswater door een lange kunststof leiding, een soort slang die onder of in de vloer is gemonteerd. De vloer zelf doet dienst als radiator. De warmte spreiding is niet alleen beter, maar door de relatief lage vloertemperatuur stookt u ook zuiniger. De traditionele vloerverwarming is één van de zuinigste verwarmingssystemen. Bij conventionele verwarming wordt de thermostaat al snel op 21°C gezet; bij vloerverwarming vinden de meeste mensen 19°C al behaaglijk.

Voordelen vloerverwarming
Vloerverwarming levert, dankzij een goed en comfortabel stookgedrag, al snel een energiekostenbesparing op van ruim 20%. Als vloerverwarming wordt gecombineerd met een warmtepomp is het energievoordeel zelfs aanzienlijk groter. Wist u dat traditionele vloerverwarming ook gecombineerd kan worden met parket.

Elektrische vloerverwarming
Elektrische vloerverwarming wordt geleverd op zeer dunne matten waarop de verwarming is gemonteerd. Hierdoor is elektrische vloerverwarming goed toepasbaar bij renovatie. U hoeft zelfs uw oude vloer er niet uit te slopen, u kunt ze gewoon op uw oude vloer monteren. Want door de dunne matten komt de vloer maar ongeveer een centimeter hoger te liggen. Elektrische vloerverwarming is in het gebruik iets duurder, maar de installatie kosten zijn lager én met behulp van een goede klokthermostaat, is de vloerverwarming in het gebruik goed te regelen. Wanneer vloerverwarming goed is aangelegd door een vakkundige installateur, heeft het geen onderhoud nodig.

Thermostatische regelingen
Met een goede samenwerking tussen de klok-/kamerthermostaat, diverse radiatorthermostaten en uw cv-ketel kunt u een behaaglijk binnenklimaat creëren. Een goede thermostaat is onmisbaar om het beste uit uw cv-ketel te halen.

Radiatorthermostaatkranen
Wat is de juiste instelling van een radiatorthermostaat? Hoe kan ik de kamer van de kinderen verwarmen als zij zitten te studeren? U kunt zelf een aangename temperatuur bepalen voor iedere kamer in huis.
Kamer- en klokthermostaten
Wat is het verschil tussen een kamer- en een klokthermostaat? Wat doet een klokthermostaat? Wat is een weesafhankelijke regeling? Er is meer mogelijk dan de verwarming alleen aan of uit zetten.

Ruimteregelaar
Als u onbewust ergens de radiator aan laat staan verbruikt u onnodig veel energie. Wist u dat maar liefst 55% van uw energiekosten opgaan aan verwarming. Hier kunt u veel geld mee besparen door de zoneregelaar en het comfort gaat er niet op achteruit

Boilers
Boilers worden toegepast in situaties waar snel veel warm water nodig is. Met een boiler beschikt u zonder wachttijd en zonder drukverlies over het benodigde warm water. Bij de meeste boilers kunt u de temperatuur instellen tot 80°C. Er is tevens een variant met een stijlvolle kraan die geheel veilig direct kokend water geeft: de close in boiler. Erg handig voor bijvoorbeeld een snel kopje thee!

Keukenboilers
Ook in de keuken biedt een extra boiler uitkomst. Is de cv-ketel of voorraadboiler op flinke afstand, dan duurt het lang voor er warm water uit de kraan komt. Een Close-in boiler in een keukenkastje zorgt direct voor warm water én bespaart u ook nog eens flink wat geld. Weinig plek? Dan biedt een Close-in Compact uitkomst; die past zelfs achter de plint of in een klein hoekje

Sfeerhaarden
Indien u op zoek bent naar een sfeervolle haard voor in uw woonhuis, bent u installatie bedrijf Reusken aan het juiste adres.

Element4 open systeem reusken   Bioptica gesloten systeem reusken

Een sfeervolle gashaard
Gashaarden van Element4 zijn niet alleen mooi om te zien. Ze zijn ook veilig, schoon en lekker snel. Met één druk op de bijgeleverde afstandsbediening ontsteekt u de haard. Een gashaard geeft uw interieur een warme en sfeervolle uitstraling. Uniek aan deze gashaarden is de geringe inbouwdiepte, vanaf slechts 25 cm! Dit maakt de installatie nog eenvoudiger en het ruimteverlies in de kamer minimaal.

Alle soorten gashaarden
Installatiebedrijf Reusken heeft een unieke en compleet assortiment aan gashaarden, in alle soorten en maten. Meestal kiest men een gashaard vooral als sfeerverwarming, maar ook voor een functionele gashaard als hoofdverwarming bent u bij Reusken aan het juiste adres. Een gashaard kan ook heel goed gecombineerd worden met een schouw.

Meer informatie over sfeerhaarden
Een sfeerhaard of een kachel is een belangrijke blikvanger in uw interieur. Des te belangrijker dat hij past bij de uitstraling die u zoekt. Wilt u maximale mogelijkheden bekijken, zien hoe ze branden en echt sfeer proeven? Via installatiebedrijf Reusken kunt u gaan kijken in de grote landelijke showroom van maar liefst 2000 m2 in Lunteren.

Voor meer informatie over onze producten en een gedegen advies op maat kunt u contact opnemen installatiebedrijf Reusken